Woningverbetering

Ook als er sprake is van woningverbetering zijn er weer verschillende mogelijkheden, waarvoor in de prakijk allerlei termen worden gebruikt. Veelal onderscheidt men:
- Grootonderhoud;
- Woningverbetering.

Grootonderhoud
Dit is bouwtechnische woningverbetering, betrekking hebbend op de verbetering van fundering, gevels en kozijnen, vloeren daken schoorstenen enz. Deze ingrepen hebben dus veelal betrekking op verbetering van het karkas van de woning.

Woningverbetering
Dit is een woontechnische verbetering, betrekking hebbend op de indeling van de woning, de keuken, het sanitair. Deze ingrepen hebben dus veelal betrekking op de inrichting en afwerking; het comfort in de woning wordt ermee verhoogd.
Genoemde ingrepen vergen uiteraard een zorgvuldige planvoorbereiding. Daarvoor is een gedetailleerde opname van de woning nodig, waarna het vaststellen van prioriteiten en de afweging van alternatieven kan plaatsvinden. In de praktijk komen veel verschillende combinaties vn woningverbeteringsingrepen voor, afhankelijk van de technische staat van de woning, het gewenste verbeteringsniveau en het beschikbare budget.

    Dit bericht is geplaatst in Renovatie. Bookmark de permalink.

    Reacties zijn gesloten.