Tip! Plamuren

Goed plamuurwerk zorgt voor een perfect eindresultaat. Vandaar dat we u zullen helpen met plamuren! Zorg dat blankhout altijd in de grondverf is geweest voordat u aan de slag gaat.

Stap 1: Het gebruiken van een plamuurmes
We raden u aan om twee soorten plamuurmessen te gebruiken; en breed- en smal plamuurmes. Het smalle plamuurmes wordt gebruikt voor het echte plamuurwerk. Het brede plamuurmes gebruikt u om de voorraad op te bewaren. Voordat u gaat beginnen is het verstandig om na te gaan of uw plamuurmessen helemaal vlak en schoon zijn.

Stap 2: Het plamuren
Wrijf de plamuur met soepele bewegingen over de beschadigingen. Doe dit zorgvuldig zodat alleen de beschadigingen gevuld zijn en niet het omliggende hout. Mocht er toch plamuur op het omliggende hout terechtkomen, verwijder dit dan snel, dit scheelt extra schuurwerk. Laat de plamuur in de beschadigingen vervolgens uitharden.

Stap 3: Plamuur in lagen aanbrengen
Het is verstandig om de plamuur in meerdere dunne lage aan te brengen, in plaats van één flinke laag. Bij lakplamuur is dit sowieso het geval, deze zal namelijk krimpen tijdens het drogen.

Stap 4: Het vullen van diepe gaten
Houtrotvullen bestaat uit twee componenten, namelijk plamuur en harder. Deze mengt u door elkaar. Wij raden u dus aan om diepe gaten eerst met houtrotvuller te vullen. Gebruik een plankje om om de houtrotvuller te roeren (gebruik gelijke hoeveelheden). Houtrotvuller zal binnen 12-24 uur hard worden en zal niet krimpen! Plamuur het hierna geheel glad met een laagje lakplamuur.

    Dit bericht is geplaatst in Muren & Wanden. Bookmark de permalink.

    Reacties zijn gesloten.