Tip! Last van schimmel? Verwijder het!

Heeft u last van schimmelvlekken op muren? Dan is het begrijpelijk dat u dit natuurlijk zo snel mogelijk wilt verwijderen. Via het onderstaande stappenplan kunt u lezen hoe deze klus gemakkelijk is uit te voeren. Ook leest u hoe u schimmel kunt voorkomen.

Stap 1: Zeer belangrijk, het voorkomen van schimmel!
Ventilatie zal u helpen om schimmel te voorkomen. Dit houdt in dat u de kamer(s) goed moet ventileren. Wij raden u aan om het ventilatiesysteem op de hoogte stand te zetten tijdens het koken, douchen en baden. Na het douchen ontstaat er vocht tegen muren en tussen hoeken. Veeg de muren na het gebruik van de douche dus zo goed mogelijk droog. Maak ook de hoeken droog, deze worden vaak overgeslagen. Het gebruik van schimmelwerende kit en verf zal de kans op schimmel ook aanzienlijk laten afnemen.

Stap 2: Alsnog last van schimmel? Zorg voor een goede voorbereiding
Zorg er ten eerste voor dat uw muren en plafond droog en vetvrij zijn. Als dit is gebeurd kunt u beginnen met het verwijderen van loszittende delen schimmel.

Stap 3: Volledig verwijderen
Wij raden u aan om een schimmelvreter te gebruiken om de schimmel te doden en verwijderen. Let op: niet elk oppervlak is geschikt om te behandelen met de schimmelvreter. Lees dus vooraf de gebruiksaanwijzing. Mocht u opzoek zijn naar een alternatief, gebruik dan bleekwater in een (planten)spuit. Spoel het oppervlak volledig schoon en droog het af met een (vochtige) doek.

Let op: zorg voor een goede ventilatie tijdens dit proces. Schimmelvreter en bleekwater is namelijk niet goed voor de gezondheid.

    Dit bericht is geplaatst in Muren & Wanden. Bookmark de permalink.

    Reacties zijn gesloten.