Tip! Flatscreen TV ophangen

Het ophangen van uw flatscreen TV is binnen no-time gedaan! Wij zullen u helpen met het bepalen van de juiste plaats, de juiste hoogte en de juiste beugel. Ook leggen we u uit hoe kabels het beste kunnen worden weggewerkt.

Benodigde gereedschappen

  • Waterpas
  • Klopboormachine
  • Rolmaat
  • Schroevendraaier

Het bepalen van de juiste plaats
Voordat u begint met het ophangen van de TV is het belangrijk om de plaats te bepalen. Er zijn verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld het scherm vlak tegen de muur bevestigen, of het scherm laten draaien en kantelen. Het draaien en kantelen kan handig zijn als de TV vanuit meerdere posities bekeken wordt.

Het bepalen van de juiste hoogte
De juiste hoogte hangt af van uw situatie. De standaardregel is dat de onderkant van een flatscreen 50-60 cm boven de grond hangt. Wij raden u aan om een stuk karton te gebruiken – dat even groot als uw flatscreen is – om tegen de muur aan te houden. Plak het vast met wat tape en bekijk de positie van het karton vanuit verschillende posities. Zo kunt u gemakkelijk de juiste hoogte en positie bepalen.

Gebruikt u de geschikte beugel?
Gebruik alleen beugels die bestemd zijn voor uw flatscreen. Bij de beugel wordt in de specificaties vermeld wat het maximumgewicht is. Bekijk eerst of dat de beugel het gewicht van uw flatscreen aankan. Zodra u een geschikte beugel heeft gevonden is het belangrijk om gebruik te maken van goede schroeven en pluggen.

Afstand tot de muur
De TV is strak tegen de muur te plaatsen, al is het scherm dan niet te bewegen. Ook zal de ventilatie minder goed werken als de flatscreen tegen de muur aan wordt geplaatst. Het scherm is horizontaal en verticaal te draaien wanneer deze wordt geplaatst op afstand van de muur. Ook voorkomt u vlekken op de muur door de warmte van de TV.

Het bepalen van de VESA maat
Om te achterhalen welke muurbeugel u moet gebruiken moet u achter op uw flatscreen TV de afmetingen tussen de schroefmaten opmeten. 10×10 cm en 20×10 cm zijn de meest voorkomende afmetingen.

Het wegwerken van de kabels
Een kabelgenoot is de oplossing voor het wegwerken van kabels. Niet alleen de kabels van de TV, ook de kabels van alle randapparatuur (denk hierbij aan TV ontvangers, spelcomputers en DVD spelers). Er zijn grote zuilen verkrijgbaar met een plankendrager om uw randapparatuur netjes op te stellen.

 

    Dit bericht is geplaatst in Muren & Wanden. Bookmark de permalink.

    Reacties zijn gesloten.