Tip! Aanleg van uw deurbel

Deurbellen zijn in veel verschillende soorten en kleuren te verkrijgen. Één weten we zeker: uw deurbel moet natuurlijk door het hele huis te horen zijn. Wij zullen u helpen met het aanleggen van uw deurbel op de juiste manier.

Stap 1: De transformator bevestigen
De eerste stap is het bevestigen van de transformator. Bevestig deze aan de muur in de buurt van een stopcontact. De bel plaatst u op de gewenste plek.

Stap 2: Het doorsteken van de belsnoer
Door een klein gat in het kozijn te boren kunt u gemakkelijk de snoer doortrekken naar de bel.

Stap 3: De beldrukker plaatsen
Gebruik een striptang om +- 5 cm van de isolatie van de belsnoer te verwijderen en strip allebei de aders 2 cm blank. Vervolgens schroeft u deze aan de polen van de beldrukker. Plaats nu de beldrukker op het kozijn en schroef deze vast.

Stap 4: Het knippen en leiden van de belsnoer
Knip de belsnoer op maat af wanneer u deze naar de bel heeft geleidt. Gebruik een striptang om +- 5 cm van de isolatie van de belsnoer te verwijderen en strip allebei de aders 2 cm blank. Bevestig hierna 1 van de aders naar een van beide polen. Ga na wat de afstand is tussen de bel en de transformator. Als u de maten heeft kunt u een stuk belsnoer op maat knippen. Verwijder vervolgens aan beide uiteinden 5 cm van de isolatie en ook hier stript u de aders 2 cm blank.

Stap 5: Aansluiten van de transformator
De volgende stap bestaat uit het schroeven van de belsnoer aan de polen van de transformator en aan de bel. Plak isolatietape op de twee vrije blanke aders wanneer u deze in elkaar gedraaid heeft. Gebruik vervolgens elektriciteitsdraad en strip een stuk aan weerszijden 2 cm. Sluit één kant aan op de polen (220 V) van de transformator. Aan het andere uiteinde dient u een stekker te monteren. Het is tijd om te kijken of dat de deurbel werkt wanneer u de stekker in het stopcontact heeft gedaan.

Stap 6: Het vastzetten van de snoeren
Gebruik acrylaatkit om het gaatje in het kozijn dicht te maken. Zet alle snoeren vast met kabelclips.

 

    Dit bericht is geplaatst in Ramen & Deuren. Bookmark de permalink.

    Reacties zijn gesloten.