Het maken van een doorbraak in een niet-dragende binnenmuur

Het opvangen van een niet-dragende binenmuur kan op een eenvoudige wijze worden uitgevoerd met behulp van stalen stempels. Allereerst controleren we we of de vloerbalken voldoende draagkrachtig zijn om de belasting tijdelijk op te vangen. Hierna hakken we gaten voor de draagbalken die door de muur worden gestoken. WE plaatsen onder iedere stempel een slof die minstens over drie balken draagt zodat de belasting gelijkmatig over de onderliggende vloer wordt verdeeld. Steek de draagbalken door de gaten en plaats de stempels op de sloffen.

Het nauwkeurig op hoogte afstellen wordt gedaan met behulp van de schroefmoffen. Draai de stempels net strak aan en zet de voetplaat van de stempels vast op de sloffen met een paar schietspijkers. Stempels die los staan doen geen dienst. Stempel die te hoog worden opgedraaid veroorzaken na het verwijderen zettingen in de constructie.
Hierna kan de opening in de muur worden gehakt en de stalen balk of een andere constructie worden aangebracht. de ruimte tussen de stalen alk en het bovenliggende metselwerk moet zorgvuldig worden aangeheeld. Als de aanwerking van de stalen balk is verhad, kunnen de stempels verwijderd en de afwerking van de stalen balk voltooid worden. Dit kan gebeuren door middel van het aanbrengen van houten klossen in het stlen profiel, de stalen balk te omkleden met een steengaas en deze af te werken met een pleisterlaag. De afwerking van de stalen balk moet brandwerend zijn.

    Dit bericht is geplaatst in Stut- en stempelwerk. Bookmark de permalink.

    Reacties zijn gesloten.