Herinrichting van de woonomgeving

Bij woningverbeteringsingrepen wordt vaak niet alleen aandacht besteed aan de woningen maar ook aan de woonomgeving: de bestrating, parkeervoorzieningen, de bergingen en de inrichting van de binnenterreinen. Het gaat niet alleen om het verbeteren van de technische kwaliteit, maar ook om het tegengaan vn onnodige vervuiling en vandalisme in de woonomgeving door binnenterreinen, portieken en de toegangen tot bergingen overzichtelijker te maken. In na-oorlogse hoogbouwcomplexen zijn vaak op de begane grond lle beringen geplaatst, waardoor de enree van zo’n gebouw een onaangename sfeer heeft, die boendien door de bewoners als onveilig wordt ervaren. Soms is het mogelijk op die begane grond woningen met tuinen te realiseren en de beringen naar aparte blokken buiten het gebouw te verplaatsen. Men lost dn veel problemen ineens op: de begane grond krijt een aangename sfeer, men realiseert extra woningen en de beringen kunnen soms groter worden.
- Verbetering van achtererven en bergingen

Oude woningcomplexen in groere steden zijn schaars voorien van ruimten vóór en achter de woningen. De te kleine binnenterreinen zijn veelal gevuld met ‘eigen’ bouwsels zoals kippenhokken, duienhokken, hobbyruimten.

Om hierin enige orde te scheppen zal in overleg met de  bewoners ook hiervoor een verbeteringsplan moeten worden gemaakt. Hierbij zal vooral veel aandacht moeten worden geschonken aan de toegankelijkheid, de berging van fietsen en brommers en aan ruimten voor knutselen en hobby. Soms komen goede prefab schuren belangrijk tegemoet aan alle verlangens waarbij toch nog wat buitenruimte overblijft waar vooral kinderen en ouderen van kunnen profiteren

    Dit bericht is geplaatst in Renovatie. Bookmark de permalink.

    Reacties zijn gesloten.