Fabriekmatige aangebrachte isolatie

Isolatie wordt zowel in de fabriek als op de bouwplaats aangebracht. In borstweringen van kozijnen, houten binnenspouwbladen, dakplaten en dooskappen, wordt isolatie meestal al in de fabriek aangebracht. Ook van de geprefabriceerde vloerplaten is het isolatiemateriaal vaak al aangebracht.

-Prefabelementen van houten stijl en regelwerk
De opbouw van de constructies waarin hout is verwerkt, is steeds hetzelfde: Er is altijd een constructief frame, het stijl- en regelwerk. Tussen het stijl- en regelwerk kmt de isolatie. Omdat de isolatiewaarde van hout 4 keer minder is dan die van de isolatie, al afhankelijk van de hoeveelheid hout, extra isolatie moeten worden toegevoegd. In deze samengestelde constructie is 120-150 mm isolatie noodzakelijk om een Rc- waarde van 2,5m² K/W te halen. Het stijl- en regelwerk wordt an de binnenzijde zorgvuldig voorzien van een dampremmende laag, meestal een 0,2 mm plyetheenfolie. Er morgen absoluut geen scheuren of gaten in de folie zitten want dan kan slnog inwendige condensatie optreden. In houtconstructies kan inwendige condensatie houtrot veroorzaken. Ter bescherming van de dampremmende folie wordt aan de binnenzijde van het frame een beplating (triplex, gipsplaat, spaansplaat of hardboard) Aangebracht. Al dan niet voorzien van een definitieve afwerking. Aan de buitenzijde wordt het isolatiemateriaal beschermd door een dampdoorlatende waterkeverende folie. Deze folie laat dus gemakkelijk waterdamp door, maar houdt de isolatie droog. Vaak wordt hier gaatjesfolie voor gebruikt, maar er zijn ook andere produkten op de markt die hier deze eigenschappen, soms nog in betere maten, bezitten. Aan de buienzijde van deze samengestelde constructies is meestal een luchtspouw aanwezig en daarvoor komt de buitenafwerking (baksteen, beplating, pannen).

-Prefab betonwanden en vloeren
Andere producten, die in de fabriek van isolatie zijn voorzien, zijn betonnen binnenspouwbladen meestal voorzien van 90mm EPCS (geëxpandeerd polystyreen schuim) en prefab betonnen vloeren. De isolatiematerialen die voor de vloeren gebruikt worden, zijn EPC (geëxpendeerde polysystreem schuim) en steenwol. Ook de beganegrondvloer dient een Rc-waarde van 2,5 m² K/W te bezitten.

    Dit bericht is geplaatst in Isoleren. Bookmark de permalink.

    Reacties zijn gesloten.